Henk de Vries
Orgelexpert| Dirigent | Coach


De term Parallelbaan is een mooie vorm van beeldspraak voor hoe ik tegen coaching aankijk. Soms heb je even geen energie om mee te gaan met de dagelijkse snelheid waarin de wereld zich beweegt. Om toch vooruit te komen is het mogelijk om het wat rustiger aan te doen. Je komt daarbij nog steeds vooruit maar neemt daar iets meer de tijd voor, eigenlijk zoals een parallelbaan zoals bij de spitsstrook op de snelwegen ook voorstelt. 

 

 

Mijn opleiding tot Coach Practitioner heb ik gevolgd bij Coach College De Baak in Driebergen. Daarnaast heb ik allerlei cursussen gedaan, waarbij ik altijd op zoek ben naar verdieping. Begin juli ga ik een tweedaagse volgen aan de TA-Academie in Zeist, een opleidingsinstituut dat zich volledig toelegt op de Transactionele Analyse.  

In mijn professie als musicus, dirigent en groepscoach heb ik een jarenlange ervaring opgebouwd in het werken met groepen en groepsdynamica. De ervaringen vanuit de opleidingen en het geleefde leven pas ik toe in mijn coachpraktijk aangaande Organisatieadvies & Verandermanagement. 

Bij individuele coaching kies ik voor de Client-Gerichte aanpak, gecombineerd met Krachtgericht Coachen. Hieronder vind je een paar voorbeelden van coachvragen. Meer voorbeelden zijn te vinden op: https://www.coachfinder.nl/artikel/de-50-meest-gestelde-coachvragen/

Wie ben ik? En wat is belangrijk voor mij?
Hoe vind ik een betere balans tussen privé en werk?
Het voelt alsof ik niets bijdraag, hoe kan ik me weer nuttig voelen?

Ik voel me vaak somber, hoe stap ik weer vol energie en enthousiasme uit bed?
Wat zijn mijn ambities? Waar zit mijn passie?
Mijn partner en ik praten bijna niet meer met elkaar, hoe kan ik de communicatie tussen ons verbeteren?
Al mijn aandacht gaat naar mijn kind(eren), hoe kan ik mijn aandacht verdelen over mijn kind(eren) én mijn partner?
Hoe ga ik om met vrienden die mij een negatief gevoel geven?

Hoe ga ik weer vol enthousiasme naar mijn werk toe?
Hoe vind ik een baan die bij me past?
Hoe kan ik de samenwerking met mijn collega’s verbeteren?
Mijn contract wordt niet verlengd. Ik moet iets anders gaan doen, maar wat?

Hoe kan ik leren beter om te gaan met stress?
Ik heb een burn-out gehad, hoe voorkom ik dat ik weer in een burn-out terecht kom?
Hoe kan ik leren om keuzes te maken die echt bij mij passen?

Hoe leer ik te luisteren naar mijn gevoel?
Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen?


Tijdens mijn coaching sessies werk ik met de kracht van muziek. Zelf ben ik als professioneel musicus al vele jaren werkzaam en ervaar waar ook ter wereld de enorme (aantrekkings)kracht van muziek. Het kan gevoelens versterken van blijdschap of verdriet, het kan je omhoogtrekken en je nieuwe energie geven. Wanneer je als coachee in mijn coaching praktijk komt dan vraag ik je bij de intake om een muziekstuk of een nummer uit te zoeken die volgens jou bij je coachvraag past. Tijdens jouw sessie gaan we dan dieper in op de betekenis van dat muziekstuk of lied bij jouw coachvraag. 

Ook geef ik coaching aan professionele musici die kampen met podiumvrees. 

Loop jij al een tijdje rond met een coachvraag en wil je daar met mij over praten? Dat kan. Ik werk op verschillende locaties van Het Coachhuis in drie steden: Groningen, Assen en Zwolle.